Paleuri - fursecuri cu crema

de Toamna07 in Prajituri, 23 Mai 2012 | 35583 vizualizari

 

De mult timp imi doream sa fac aceste minunate fursecuri fragede si cremoase pe care le cumparam nu doar din cofetarii ,ci si din magazine ! Reteta am pescuit-o de pe blogul -Barbat la cratita- si i-am facut o mica modificare. Hai sa vedem ce ne trebuie sa le pregatim

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru fursecuri :
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • Ingrediente pentru crema fina :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml. de frisca
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • esenta de rom
  • Decor :
  • 1 ciocolata neagra topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri - fursecuri cu crema:

Prima data pregatim crema pentru ca avem nevoie de ea ,rece .

Ciocolata bucatele si frisca lichida o punem intr-o craticioara ,pe bain-marie (aburi).O tinem pana cand ciocolata incepe sa se topeasca ,luam de pe foc si adaugam romul. Lasam sa se raceasca si bagam compozitia la frigider. Cand este bine racita o batem cu mixerul pana incepe sa capete o consistenta de frisca, adaugam si plicul de intaritor ,mixam si mai dam la frigider 15 minute.

Mod de preparare fursecuri : Untul moale il mixam bine de tot cu zaharul farin .Adaugam ouale,unul cate unul si amestecam dupa fiecare,sa le incorporam in compozitia de unt ,pana aceasta devine omogena.Incepem sa adaugam faina,treptat,  in ploaie si amestecam pana obtinem o crema groasa .

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem cu o lingurita gramajoare de compozitie cu o mica distanta intre ele. Le dam la cuptor ,la foc mediu, pentru 10-15 minute cat ,fursecul, sa capete o culoare aramie pe margine. Cand sunt reci le lipim,cate doua, cu crema si le glazuram cu ciocolata topita

Grozave .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri - fursecuri cu crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

feliciacristea46 1

27.06.2013, 23:41

nu e cam mult zahar in compozitie ? cred ca pun mai putin eu !

Toamna07 1

01.07.2013, 17:39

Felicia,poti sa reduci cantitatea de zahar,dar sa stii ca nu au iesit foarte dulci,sunt normale!

Va pup!

nadea68 1

05.08.2013, 20:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri duo